Over Emmy

 

Fijn je te ontmoeten, laat me mezelf even voorstellen.

 

Ik ben Emmy Tersago, °1965, gehuwd en mama van twee dochters. Eén van mijn dromen als kind was jong moeder te worden en liefst van een kroostrijk gezin. Ik werd echter pas op mijn 41ste voor het eerst mama en bij mijn tweede dochter tikte de klok op 43. Zwanger worden bleek een hobbelige rit, met prachtige momenten, maar ook verdriet en verlies.

Als jonge ouder weet je dat ‘het leven na het krijgen van een kind’ nooit meer als voorheen is. Door het ontwikkelen van HELLP tijdens mijn laatste zwangerschap kreeg deze uitspraak een extra dimensie voor me. Niet enkel verbleef mijn jongste dochter op NICU, zelf werd ik geconfronteerd met een intense faalbaarheid van mijn lichaam.

Na de eerste schok kwakkelde ik verder met de zorg voor mijn dochter en bij uitbreiding de zorg voor mijn gezin. Mijn lichaam voelde me vreemd, mijn toekomst leek onzeker. Ik ging op zoek naar hoe ik mezelf, mijn lijf en mijn toekomst opnieuw kon versterken en ondersteunen. Ik zocht een manier om een versie van mezelf te creëren waar ik me fijn mee voelde. De interesse voor gezonde voeding, beweging en leefstijl maakten al langer een belangrijk deel uit van mijn leven, van toen af snakte ik naar nog meer kennis, meer weten.

Na verschillende opleidingen succesvol doorlopen te hebben, kreeg ik steeds meer zin om mijn ervaringen in te zetten om anderen te begeleiden, te inspireren en te ondersteunen. Het idee van een praktijk groeide en vandaag ben ik hier voor jou.

Liefs, Emmy

Gevolgde opleidingen

Medisch Secretariaat – Schola Paramedicorum  Gezondheidsconsulent – De Levensschool (2014-2019)  Kruiden – De Kleine Boerderij  Stoelmassage – De Levensschool  Energetische Healing – Innerlijke Rust (2018)  Fertiliteitsreflexologie – De Natuurbalans, Greetje Van den Eede (2019)  Baby- en kinderreflexologie – Happy Feet (2020)  Metamorfosetechniek – Teenspirit (2021)  Verdieping fertiliteitsreflexologie – Ita Vita, Sabrina Schepers (2022)  Zwangerschapsreflexologie – Ita Vita, Sabrina Schepers (2022)

 

Om jou de begeleiding op jouw maat te bieden blijf ik me regelmatig bijscholen. Ook ben ik erkend lid van BeVo. 

Over Atelier MyMe

 

Atelier MyMe, een naam met een verhaal.

MyMe, een anagram van de naam die mijn ouders voor me kozen, de naam die ze me gaven om door dit leven te gaan. Een naam die belangrijk voor hen was, een verwijzing naar mijn papa's moeder en de wens van mijn mama om er, voor toen, een moderne twist aan te geven en een naam helemaal voor mij: Emmy. 

Atelier is een werkplaats voor creaties, voor kunstenaars, ideaal gelegen op het noorden (toevallig de oriëntatie van de ruimte waar ik de praktijk inrichtte), maar  het is ook een werkplaats voor herstellingen. Laat me nu aan heel deze reis begonnen zijn om mezelf te helen. De opleidingen die me tot mijn praktijk brachten, waren in eerste instantie voor mezelf, voor mijn eigen proces, mijn eigen herstel, om mezelf te her-creëren.

Om mijn verhaal te delen en ook jou te begeleiden ontstond mijn praktijk, Atelier MyMe, een werkplaats/herstelplek waar je opnieuw jezelf mag vinden, waar je tijd en ruimte krijgt om jezelf te helen. Hoe? Door je te ondersteunen in rust en zachtheid, diepe ontspanning waardoor je lichaam ruimte kan vinden. Door samen of in groep op weg te gaan, samen delen en verbinden. Atelier MyMe is er voor jou.

Van harte welkom. 

I found MyMe, it was the hidden mission in my name